Čo vieš vykúzliť s eukalyptom?

Eukalyptus je jedna z vašich najobľúbenejších rastliniek. Najjednoduchšie je dať ho do vázy s vodou a hotovo :). Ak však hľadáš nápady na ďalšie dekorácie, čitaj ďalej.



Zväzok eukalyptu umiestni dolu hlavou za sprchovú hlavicu. Horúca voda a para zaručí príjemnú aromaterapiu. Hurá do sprchy :)!



Čistú fľašu naplň vodou, vlož do nej halúzku eukalyptu a do hrdla daj sviečku. Bez námahy si takto vytvoríš krásny svietnik.



Ober lístky z halúzok a zabaľ ich do vrecúška, ktoré prepúšťa vôňu. Môžeš ho doplniť aj o iné vône, napr. levanduľu a zavesiť ho do šatníka, či položiť do šuflíka s oblečením.



Na túto dekoráciu ti okrem eukalyptu postačí drievko a špagát. Halúzky po jednej pripevni na drievko a zaves na stenu.



Eukalyptus môžeš vložiť do rámu čerstvý alebo vysušený, s paspartou alebo bez. Tak či onak máš trvácny prírodný obraz v podstate bez námahy :).




Bonus na záver - takto vyzerá vysušený eukalyptus. Farbu mierne zmení, no drží si tvar a neopadáva. Keď začne vysychať, vodu už nedolievaj, pekne sa sám vysuší a bude ti tak robiť radosť dlhé mesiace :).

U nás nájdeš eukalyptus cinerea aj eukalyptus populus. Pozri, ktorý sa ti hodí a hor sa do tvorenia :).


* zdroj obrázkov: Pinterest

Cookies

Bez cookies to nepôjde :). Potrebujeme tvoj súhlas na využitie jednotlivých dát, aby sme ti okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa tvojich záujmov. Súhlas udelíš kliknutím na políčko „Súhlasím“. Vďaka! :)